Centrum voor Preventieve Geneeskunde                                       

                                             Eindelijk de oorzaak van uw klachten middels 2 druppels bloed uit de vinger                                                                                                                                                                                                         

 


Mijn naam is Mayke van Ansenwoude en ik ben ruim 30 jaar verloskundige. Nog steeds heb ik enorm veel plezier in het begeleiden van zwangerschappen en bevallingen. De geboorte van een kindje is een wonderlijk natuurproces wat in deze tijd ook kundig medisch begeleiden nodig heeft. De kunst is om als medisch handelen nodig is dit op tijd te signaleren, maar als alles probleemloos verloopt ook onnodig medisch ingrijpen te voorkomen.

Vanaf 15 mei 2018 werk ik samen met John Verhiel van het Centrum voor Preventieve Geneeskunde in Kerkrade. Doel van onze samenwerking is om aanstaande moeders twee belangrijke gezondheidstesten aan te bieden die de gezondheid van de nieuwe boreling sterk verbeteren.

De eerste test is de zogenaamde Omega-36-index. Gebleken is dat hoe hoger deze index is, des te beter het afweersysteem én het leervermogen van het kindje is. Het gaat hier om het EPA en DHA gehalte in het bloed van de moeder. Tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap ontwikkelt zich het immuunsysteem en het zenuwstelsel het sterkst. De bloedafname kan gewoon in m'n verloskundige praktijk.

De tweede test is het meten van een mogelijke gist of schimmelbelasting en darmflora bij de moeder. Tijdens de laatste weeën komt er altijd een beetje ontlasting van de moeder in het geboortekanaal waar de baby met z'n gezichtje doorheen gaat. Op die manier wordt het immuunsysteem opgebouwd. Bij gist of schimmelbelasting kan de baby dit onvoldoende en ontstaan er vaak immuunproblemen, vooral op het gebied van weerstand zoals infecties en huidklachten zoals eczeem.

U ontvangt van mij een ontlasting setje dat u zelf thuis kunt vullen en versturen naar het laboratorium. De testresultaten bespreekt u met John Verhiel, specialist op het gebied van immuniteitsproblemen en cognitieve stoornissen/achterstand bij kinderen. ADHD en autisme zijn o.a. ook 'aandoeningen' die mede ontstaan door een (te) lage Omega-36-index.

Meer informatie en de kosten van de testen vindt u op m'n website:

www.verloskundighuisliefleven.nl

(De link naar deze website is binnenkort actief)