Burn-out

Het fysieke deel:

Naast jouw psychische feedback-systeem welk door 'n unieke aanpak van Martijn Kruijsen helder in kaart gebracht wordt is er ook nog 'n fysiek, lees: lichamelijk deel, wat voor een groot deel mede verantwoordelijk is aan het ontstaan van Burn-out.

De samenwerking met Centrum Preventieve Geneeskunde (John Verhiel), Team Preventionisten en Martijn heeft geleidt tot 'n totaalconcept waarbij naar beide onderdelen van Burn-out wordt gekeken. 

Hoe zit die 'Fysiek' in relatie tot Burn-out dan eigenlijk in elkaar?

Stress: Wordt altijd als eerste oorzaak genoemd bij Burn-out. Bij stress komt er namelijk meer adrenaline dan normaal vrij vanuit de bijnieren. Adrenaline is je 'vecht- en vlucht' hormoon maar als moderne mens hoef je niet meer te vechten of te vluchten. Je kampt daarom maar al te vaak met overschotten.

Adrenaline: 's-avonds probeert je lichaam tot rust komen en beginnen je bijnieren met het aanmaken van 'nor-adrenaline' om het teveel aan adrenaline af te breken. Bij beide processen verbruikt je lichaam enorme hoeveelheden Magnesium.

Cortisol: Lukt het de nor-adrenaline onvoldoende om adrenaline af te breken maakt je lichaam Cortisol aan, het 'lange-termijn-vecht-en-vlucht' hormoon wat echter de vervelende eigenschap heeft om in je hersenen de neurotransmitter (moeilijke naam) N-Acetyl-Choline te blokkeren waardoor je niet meer goed kunt denken, mogelijk op alles Ja zegt maar Nee doet, bekende problemen bij Burn-out.

Magnesium: is verder nog belangrijk bij het ontspannen van spieren, bloedvaten en zenuw-stelsel en tenslotte ook nog belangrijk bij het handhaven (samen met Calcium) van 'n juiste zuur/basen balans.

Verzuring: Is dan de volgende 'stap' waar je lichaam 'op weg naar Burn-out' mee te maken krijgt, maar geen nood, je maag kan die zuren overschotten gemakkelijk 'lozen' in je darm en daar begint het volgende probleem...

Darmbacteriën: Door te veel zuren in je darm kunnen je goede darm-immuun-bacteriën niet meer optimaal functioneren in hun afweer tegen gisten en/of schimmels en/of parasieten en hebben deze vrij baan om in overgroei te komen. Ze voeden zich echter met koolhydraten.

Bloedsuikerspiegel: Probleem van deze ongewenste overgroei is dat steeds als je koolhydraten eet er in je mond enzymen vrijkomen die deze al voor 'n deel omzetten in de brandstof glucose. Gelijktijdig gaat er ook 'n seintje naar je alvleesklieren en die begint met het afgeven van insuline om die glucose ook in de cellen te koppelen zodat er energie aangemaakt kan worden, je bloedsuiker én hersensuikers (glucose) dalen. 

Wat gebeurd er echter: die gisten, schimmels of parasieten 'roven' 'n deel van de voor jouw bedoelde glucose waardoor er geen 'herbevoorrading' plaatsvindt en jij door lage bloedsuikerspiegels kampt met allerlei klachten zoals 'dips c.q. inzinkingen na maaltijden', 'trillerigheid', 'onbeheersbaar zoet verlangen', 'vermoeidheid', 'nevel in je hoofd' en nog veel meer als gevolg.

Tenslotte: Adrenaline, Nor-adrenaline, Cortisol en Insuline zijn hormonen. Hormonen worden in het lichaam aangemaakt vanuit de zogenaamde Vetzuurstofwisseling en dan vooral vanuit het stofje (weer 'n moeilijke naam) PGE1/ProstaglandineE1 wat weer aangemaakt wordt uit LA/Linolzuur, GLA/GammaLinoleenZuur en DGLA /Di-HomoGammaLinoleenZuur, maar de omzetting van LA, GLA en DGLA in PGE1 wordt geblokkeerd door het verzadigde vet AA/Arachidon-zuur. 

Oei oei...nou snap je d'r helemaal niks meer van maar dat is ook niet erg. John heeft namelijk een speciale (gratis) vragenlijst ontwikkeld om er snel achter te komen in hoeverre er sprake is van verstoring van een of meerdere van de genoemde gezondheidssystemen; Verzuring, Darm en Immuniteit, Vetzuurstofwisseling en Suikerstofwisseling. 

Inzicht: Na het invullen van de vragenlijst stuur je deze naar de server van CPG, deze maakt daar 'n 4 pagina's tellend gezondheidsverslag van met per systeem het percentage gezondheidsverlies. Dit verslag ga je vervolgens bespreken met een van de Preventionisten. Ook aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Is je percentage gezondheidsverlies in een of meerdere systemen boven de 30% krijg je het advies om 'n vervolgonderzoek aan te vragen bij CPG. Hieraan zijn uiteraard wel kosten verbonden welke helder worden weergegeven. Klik op deze link om naar de vragenlijst te gaan en geef als referentie John Verhiel (Burn-out Coördinator fysiek) of Martijn Kruijsen (Burn-out Coach Preventie en herstel) aan. Kom je 'van buiten af' kun je op deze link klikken en kom je op de website van Martijn. Succes!
 
E-mailen
Bellen
Map
Info