Centrum Preventieve Geneeskunde                                       
                   Duurzaam gezond middels digitale therapie                                                                                                                                                                                                       

Gezondheidssysteem Nr. 1: Verzuring

Verzuring is een van de 6 gezondheidssystemen die zich in de mens afspelen en waar iemand zelf heel veel invloed op heeft via z'n voedselopname. Voeding kan namelijk of zuur-vormend of basen-vormend of neutraal zijn. 

Elk voedingsmiddel heeft een zogenaamde zurenwaarde of basenwaarde. Vlees, melk, kaas, eieren en vis bijvoorbeeld verzuren, groenten en fruit zijn basisch en neutraliseren deze zuren weer.

Eet of drinkt iemand te veel zuur-vormend voedsel dan verzuurd z'n lichaam en op termijn kunnen er allerlei ziekten ontstaan. Voorbeelden van verzurings-ziekten zijn jicht, reuma, artritis, artrose en fibromyalgie. Voordat deze ziekten zich echter openbaren gaat dit gepaard met allerlei symptomen die ik in onderstaande symptomenlijst heb gezet.

Neem even de tijd om onderstaande lijst in te vullen en naar De Digitale Therapeut te sturen. Je mate van verzuring wordt voor je berekend en aangegeven in getallen van 1 t/m 100. Je ontvangt dan ook een advies om je verzuring aan te pakken.

Tenslotte is het van belang dat je in de vragenlijst ook aangeeft wat je klacht(en) zijn, zo kan De Digitale Therapeut je nog beter van dienst zijn.

Let op: Je dient de vragen van alle zes de gezondheidssystemen in te vullen om een zo goed mogelijk beeld van je totale gezondheidstoestand te krijgen. Apart mag ook maar dat kun je in de vragenlijsten van te voren met Ja aangeven.

 

Vragenlijst Verzuring:

Vul onderstaande lijst in en stuur deze naar De Digitale Therapeut. Deze website is met SSL beveiligd en je gegevens worden confidentieel/vertrouwelijk behandeld en nimmer gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven omschreven.

 

Klik hier om naar de vragenlijst 'Darm en immuniteit' te gaan. Succes! 
E-mailen
Bellen
Map
Info