Gezondheidssysteem Nr. 2: Darmdysbiose en immuniteit:

In de darm bevinden zich goede en slechte bacteriën. Bij een verstoorde darm pH-waarde (door maagzuur overschotten) kunnen de goede bacteriën niet goed overleven en krijgen de slechte de overhand. Hierdoor kunnen schimmels zich prima ontwikkelen. Deze schimmels geven toxinen/gifstoffen af die via de darmwand in het bloed terecht komen. Gelukkig heeft het lichaam een goed werkend immuunsysteem en dit start dan ook onmiddellijk om alle toxinen (giffen) op te ruimen. Hierdoor is echter vaak de capaciteit te beperkt om in de rest van het lichaam ontstekingen of andere allergenen af te breken en ontstaan reactiefases met bijv. pijn doordat ontstekingen op zenuwweefsel drukken of allergische reacties doordat bijv. pollen via neus en longen binnenkomen. 

Normaliter worden die allergenen door de witte bloedlichaampjes (leukocyten) afgebroken. Als echter in de darm de bacteriën die zorgen voor een optimale Immuunglobuline Alfa (sIgA)productie te weinig zijn, worden zgn. ‘ mestcellen’ aangemaakt. Die mestcellen ‘eten’ de allergenen ook op maar hebben de nare eigenschap om ook histamine te produceren. Histamine prikkelt de slijmvliezen van ogen, neus, longen en darmwand waardoor de bekende allergische reacties ontstaan. Vaak zijn ook lever en nieren zwaar belast. Belangrijke ‘boosdoener’ is de ‘gist’ Candida Albicans (en haar ‘soortgenoten’ zoals Candida Glabrata, Candida Cruseï, Candida Parapsilosis en Candida Tropicalis). Dat zijn gist-(schimmels) en zoals de naam al zegt, voeden deze zich met gisten uit brood, deegwaren, alcohol en suikers. En van daaruit beïnvloeden ze ook de Suikerstofwisseling in negatieve zin.

Neem nu even de tijd om onderstaande vragenlijst in te vullen en naar De Digitale Therapeut te sturen. Je mate van verstoorde darmflora en immuniteit wordt voor je berekend en aangegeven in getallen van 1 t/m 100. Je ontvangt dan ook een advies om deze aan te pakken.

Tenslotte is het van belang dat je in de vragenlijst ook aangeeft wat je klacht(en) zijn, zo kan De Digitale Therapeut je nog beter van dienst zijn.

Vragenlijst Darmdysbiose en immuniteit:

Vul onderstaande lijst in en stuur deze naar De Digitale Therapeut. Deze website is met SSL beveiligd, je gegevens worden confidentieel/vertrouwelijk behandeld en nimmer gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven omschreven.

Klik hier om terug naar de Introductie-pagina te gaan om nog een lijst in te vullen. Succes! 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info