Gezondheidssysteem Nr. 5: Zuurstofopname (energie):

Zodra je maag te veel aan zuren gaat produceren om overschotten op deze manier te verwijderen wordt er vaak te weinig Intrinsic Factor (IF) in de 12-vingerige darm aangemaakt wat weer een slechte B12 opname tot gevolg heeft.

Als dan in de darm een Darmdysbiose ontstaat (te weinig goede bacteriën/de inhoud van je darm heeft een pH-waarde tussen de 5,8 en 6,8) worden vitamine B12 en daardoor foliumzuur, koper en ijzer niet goed in je lichaam opgenomen.

Hierdoor kan er in het rode beenmerg onvoldoende hemoglobine (zuurstof-drager) aan de rode bloedlichaampjes gekoppeld worden, waardoor er problemen met het zuurstof-transport kunnen ontstaan.

Komt er minder zuurstof IN de cellen, kan er minder energie geproduceerd worden waardoor vage klachten ontstaan door bloedarmoede. Zo kan vermoeidheid, lusteloosheid, nergens zin in hebben, krachtverlies, geen motivatie en depressiviteit een oorzaak hebben.

Neem even de tijd om onderstaande vragenlijst in te vullen en naar De Digitale Therapeut te sturen. Je mate van verstoorde zuurstofopname wordt voor je berekend en aangegeven in getallen van 1 t/m 100. Je ontvangt dan ook een advies om deze aan te pakken.

Tenslotte is het van belang dat je in de vragenlijst ook aangeeft wat je klacht(en) zijn, zo kan De Digitale Therapeut je nog beter van dienst zijn.

Vragenlijst zuurstofopname:

Vul onderstaande lijst even in en stuur deze naar De Digitale Therapeut. Deze website is met SSL beveiligd, je gegevens worden confidentieel/vertrouwelijk behandeld en nimmer gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven omschreven.

Klik hier om terug naar de Introductie-pagina te gaan om nog een lijst in te vullen. Succes! 
E-mailen
Bellen
Map
Info