Gezondheidssysteem Nr. 6: Vrije Radicalen Pathologie:

Vrije Radicalen komen in ons lichaam o.a. vrij bij de verbranding van glucose en zuurstof in onze cellen. Vrije Radicalen beschadigen de inhoud van onze cellen. Anti-oxidanten breken Vrije Radicalen dus af. Binnen dit beschermingssysteem zijn 3 enzymen zeer actief.Anti-oxidanten maken Vrije Radicalen minder schadelijk maken en breken deze stap voor stap af. Anti-oxidanten beschermen als het ware onze cellen tegen roken, alcoholgebruik, luchtverontreiniging, overdreven zonnebaden, verschillende medicijnen en zware sportbeoefening.

Anti-oxidanten en sport

Bij sporten worden weefsels belast waardoor er meer vrije radicalen ontstaan dan bij niet sporten. Bij krachttraining wordt spierweefsel zelfs bewust kapotgemaakt om spiergroei te bevorderen.

Doordat al deze vrije radicalen ontstaan, moet het lichaam ze eerst onschadelijk maken, waardoor het herstel langer duurt. Een suppletie met Anti-oxidanten is dan zeker aan te raden voor sporters, omdat de hersteltijd aanzienlijk wordt verkort. Het gebruik van een goede Anti-oxidant complex is belangrijk om je cellen tegen schade te beschermen en je vooral je gezondheid te beschermen.

Neem even de tijd om onderstaande vragenlijst in te vullen en naar De Digitale Therapeut te sturen. Je mate van vrije radicalen belasting wordt voor je berekend en aangegeven in getallen van 1 t/m 100. Je ontvangt dan ook een advies om deze aan te pakken.

Tenslotte is het van belang dat je in de vragenlijst ook aangeeft wat je klacht(en) zijn, zo kan De Digitale Therapeut je nog beter van dienst zijn.

Vragenlijst Vrije radicalen:

Vul onderstaande lijst in en stuur deze naar De Digitale Therapeut. Deze website is met SSL beveiligd, je gegevens worden confidentieel/vertrouwelijk behandeld en nimmer gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven omschreven.

Klik hier om terug naar de Introductie-pagina te gaan om nog een lijst in te vullen. Succes!


 

 

   

 
E-mailen
Bellen
Map
Info